Interclub Activiteit: Escape Room met RTC Gent Prinsenhof

‘Als grootte er toe zou doen, zou de olifant de koning van de jungle zijn.’ Onder dit motto organiseerde Interclubverantwoordelijke Tom op zaterdag 2 April zijn eerste interclubactiviteit en petit comité. Op het programma: een Escape Room. En zeg nu zelf, hoe kan je elkaar beter leren kennen dan 60 minuten samen te worden opgesloten? Of hoe je elkaar écht kan leren kennen.

Escape Room

Vroeg uit de veren en afspraak op de Vlasmarkt. De negenkoppige opkomst wordt in twee groepen verdeeld. Eén groep buigt zich over het mysterie des Lam Gods, de andere groep vliegt in een donkere kamer; een heuse ‘Freak Show’. Terwijl het eerste Team (Tom-Eleni-Simon-Ineke-Eleni) zich na 57 minuten door de laatste deur laat vallen, blijft Team 2 (Cathalyne – Benjamin – Claire – Arthur) sukkelen met de laatste cijfercombinatie. Nu, afgezien van een kleine teleurstelling, valt er geen bittere nasmaak te bespeuren en wordt de weg verder gezet richting het Keizershof op de Vrijdagsmarkt, waar we nagenieten van een eenvoudige dagschotel en streekbiertje.

12936723_510406062478063_9073758235192461483_n

Extra: Boottocht

Koffietje en naar huis? Niet als het van ons afhangt! ‘Ge leeft maar ene keer!’. Nog zo’n motto om te volgen. Met een klein stukje in ons voeten – dank aan Keizer Karel en Strop van ‘t vat -, stappen we een toeristisch bootje op in centrum Gent. In de hand? Een Gulden Draak uiteraard. Een biertje dat trouwens verwijst naar het Kippetje bovenop het Belfort, die toren tussen Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Een meer dan geslaagde afsluiter. Bij deze ook onze excuses aan de gids.

IMG_2528

Bedankt Tom!