Paasactie – Zorgcentra Meetjesland

April 2020. Een periode die hoogstwaarschijnlijk de geschiedenis in zal gaan als Corona-tijdperk. Nieuwsberichten hebben meer weg van een spreekwoordelijke bingo waarmee de termen ‘Virus’, ‘Covid-19’, ‘Voorzorgsmaatregelen’ en ‘Van Ranst’ je steevast de jackpot bezorgen.

Alle maatregelen in rekening genomen, zou de jaarlijkse ‘Paasactie‘ van Rotaract Eeklo-Meetjesland normaal gezien in het water vallen.
Ware het niet dat tijdens een (online) brainstorm een perfect alternatief werd uitgedacht.

“Wat als we de paaseitjes nu, in plaats van zakje per bewoner, in bulk afleveren?
We schrijven er een kaartje bij en leveren ze
voorzichtig, rekening houdend met de voorschriften?
Geen problemen met contaminatie en een groter doelpubliek.”

En zo geschiedde het. De eitjes werden afgehaald en verdeeld in bulk-verpakkingen, de kaartjes besteld en de zorgcentra gecontacteerd. Maar liefst 85 kilogram aan chocolade paaseitjes werd verdeeld over zo’n 8 rusthuizen (zorgcentra), goed voor meer dan 1.500 lachende gezichten. Zowel bewoners als zorgpersoneel werden in de chocolade gezet.

Waar pessimisten het hoofd laten hangen, steken optimisten nog een extra tandje bij. In het bijzonder draagt Rotaract Eeklo-Meetjesland een warm hart uit naar de mensen uit de zorg- en gezondheidssector, waar de oorlog die niet met kogels maar met zuurstof wordt bevochten. Al vingen we slechts een glimp op van de vuurlinie, dan is de bewondering des te groter voor deze lokale helden. Tijd voor foto’s!

Leave a Reply