Sociaal: Schenking aan Hematologie AZ Sint-Jan Brugge

Alweer een nieuwe maand in 2017… Alweer een sociaal project door Rotaract Eeklo-Meetjesland. Want op maandag, 30 januari, overhandigden Rotaract Eeklo-Meetjesland en Rotaract Brugge samen enkele tientallen informatieboekjes rond acute leukemie en stamceltransplantatie aan de dienst Hematologie van het AZ Sint-Jan te Brugge. De boekjes zijn bedoeld om patiënten te informeren die een langdurige behandeling moeten doorstaan. Dit, om de patiënten zoveel mogelijk empowerment te geven.

Bieke De Lille, verantwoordelijke sociaal bij Rotaract Eeklo-Meetjesland, verduidelijkt: “Na bijna een jaar communicatie met dokter Tom Lodewyck van de dienst Hematologie van het AZ Sint-Jan, is er uiteindelijk een vruchtbare samenwerking ontstaan. De dienst Hematologie van AZ Sint-Jan te Brugge, wil zoveel mogelijk informatie en empowerment aan de patiënten geven en we werkten samen naar een oplossing.”

Samen met Rotaract Brugge ging de jonge bende op 30 januari naar het AZ Sint Jan, Brugge, waar er een officiële overhandiging plaats vond. Dokter Lodewyck gaf er een boeiende presentatie over de dienst hematologie, acute leukemie en stamceltransplantaties, en sloot af met een oproep. Een soort sensibilisatie rond stamceldonatie. “Er zijn er al meer dan 25 miljoen mensen opgenomen in de databank en het proces is bijlange niet meer zo ‘zwaar’ als voorheen. Alle informatie om zelf donor te worden vind je op stamceldonor.be,” aldus Dokter Lodewyck in een warme oproep. Wordt vervolgd!

Leave a Reply