Sociaal Weekend (1) : Paaseitjes uitdelen

Uit alle activiteiten die onze club organiseert, is er slechts 1 als verplicht te catalogeren: de Kids in Action dag op Paasmaandag- de voormalige Sociale Dag. Omdat engagement voor zij die het ‘minder’ goed hebben in onze maatschappij centraal staat binnen Rotaract, is het bij RTC Eeklo-Meetjesland de gewoonte om van die ene dag een volledig ‘sociaal weekend’ te maken. En dat begint al op zaterdag met het uitdelen van paaseitjes. De club op z’n paasbest voor anderen!

Zaterdagvoormiddag: Inpakken eitjes.

Naar jaarlijkse traditie komt de commissie sociaal (en co) samen om het voorbereidende werk te doen. Dat wil zeggen: een stevig aantal kilo’s grote en kleine chocolade eieren verdelen, in zakjes stoppen en dichtstrikken met een clubaandenken. In totaal werden dit jaar maar liefst 264 zakjes gemaakt, goed voor heel wat lachende gezichten. Ook tijdens het verpakken!

 

Zaterdagnamiddag: Ronddelen eitjes.

Wat doe je in godsnaam met meer dan 250 zakjes paaseieren, die kan je toch moeilijk verstoppen? Neen. In plaats van eitjes te verstoppen, worden de pakjes aan huis geleverd. Alle sympathisanten carpoolen in colonne naar drie rusthuizen om er de bewoners, bezoekers en verzorgers te verrassen met lekkers. Vatte de tocht eerst aan in woonzorgcentrum de boomgaard te Lembeke, dan hielden we ook halt in Waarschoot bij WZC De Linde, om (ongepland) nog af te zakken naar WCZ Sint-Vincentius in Kaprijke. Alweer lachende gezichten dus.

IMG_2432 2