De club bestaat uit het kandidaat stagiairs, stagiairs, leden en senior-leden. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat, lees je in de rubriek “Lid worden?” die je hieronder terug vindt.

 

Het bestuur bestaat uit een klein bestuur en een aantal commissies. Elk nieuw lid komt in de commissie sociaal, al kan je overal eens steentje bijdragen. Wat deze precies inhouden, lees je hieronder.

 

Commisies

Zie hieronder de huidige projecten binnen ROTARACT EEKLO-MEETJESLAND,

Dit omvat onder meer activiteiten met de club /andere clubs , inzamelacties, goede doelen ondersteunen, etc.

Reeds afgeronde doelen/activiteiten/... kan je hier terugvinden.

 

Momenteel vaart onze piratenschip iedere maand naar een andere school om de kinderen ter plaatse een unieke beleving te bezorgen!


De COMMISSIE INTERN zorgt er jaarlijks voor dat er geld in het laatje komt. Naast grotere feest-evenementen zoals Het Bal, organiseert de club ook RotaRally’s, Kerstevenementen en zelfs een Roséverkoop! Alles is mogelijk, zolang de opbrengst maar naar het goede doel gaat!

De COMMISSIE SOCIAAL zorgt ervoor dat de zuurverdiende centjes – bedankt commissie Intern – naar een ‘juist’ doel gaan. Hiermee bedoelen we vooral een goed ‘sociaal’ doel, waarbij we lokaal een zo groot mogelijke impact hebben. Geen cheques of overschrijvingen, wel een helpende hand of broodnodig materiaal.

De COMMISSIE SPORT & CULTUUR zorgt ervoor dat de club zowel fysiek als mentaal in topvorm verkeert. Van een informele kartingsessie tot een potje minigolf, yoga op zondagochtend of bezoek aan een museum? Laat maar komen!

De COMMISSIE INTERCLUB zorgt ervoor dat de club verbonden blijft met alle clubs binnen het district 2130. Hoe zeer we ook focussen op het lokale, Rotaract is en blijft een internationaal gegeven; De hand rijken, ook naar zij die het goed hebben.

Ben jij iemand die zich wil inzetten voor anderen en steek je graag je armen uit de mouwen, dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Kandidaat-stagiair

Als je voor het eerst bij ons in de club komt, begin je als kandidaat-stagiair. Hierdoor kan je aan de lijve ondervinden hoe alles in onze club eraan toegaat.

 

Stagiair

Nadat je je eerste stappen als kandidaat-stagiair hebt genomen, mag je het stagiair gedeelte laten vallen. Vanaf nu neem je actief deel in onze club door mee te werken aan sociale projecten van onze commissie Sociaal.

 

Lid

De volgende stap is dan uiteraard een volwaardig lid worden. Nadat je een jaar als stagiair hebt meegedraaid, word je een volwaardig lid op het einde van ons werkingsjaar. Vanaf nu is zowat alles mogelijk: als het nu een deel uitmaken van ons bestuur, meedraaien in verschillende commissies of een combinatie van beide.

 

Senior

En op het einde is er dan ook nog het seniorschap. Waarbij je ervoor kiest op het iets rustiger aan te doen op het einde van je rotaractcarrière en de kersverse kandidaat-stagiairs en stagiair bijstaat.

 

Lijkt dit iets voor jou of zou je graag eerst onze leden wat beter leren kennen? Kom gerust eens af naar één van onze vergaderingen, deze vinden plaats op de 3de vrijdag van de maand.